1. 5. - 10. 6. 2023

Chřestové menu na Studánce

Chřest je rostlina, která má nepochybně budoucnost. Obsahuje totiž spoustu prospěšných látek a má hodně zdravotních benefitů. Kromě toho, že posiluje imunitu, účinkuje proti zánětům, odvodňuje, podporuje trávení, je také „lékem“ na duševní pohodu, vhodný k pročištění organismu a působí jako afrodiziakum.

Mladé výhonky chřestu jsou v mnoha zemích oblíbenou zeleninou a velkému zájmu se těší také v podhůří Orlických hor. Jan Havlíček, šéfkuchař Hotelu Studánka, se opět se svým týmem vyznamenal a v této souvislosti připravil originální menu, které se v hotelové Madlenčině restauraci podávalo od 1. května do 15. června.

Návštěvníci si skutečně pochutnali. Podával se krém ze zeleného chřestu s bramborovou kroketou, dušená vepřová líčka na víně, tarhoňa či sumeček s chřestem a pečená brambora v másle s citrónovou majonézou. A to nebylo všechno. Na své si přišli také milovníci chřestovo-rebarborového koláče a hruškové zmrzliny.